Reformationsdage 2024 byder på et unikt arrangement, hvor du kan opleve, hvordan smage og fødevarer har rejst og spredt sig gennem verdenshistorien. I renæssancen blev verden åbnet op for nye opdagelser, og især opdagelsen af Amerika bragte nye råvarer til den gamle verden.
Smag på historienProfessor emeritus i gastrofysik, Ole G. Mouritsen, vil sammen med museumsinspektør Troels Malthe Borch dele deres store viden om smag og fødevarernes historie. De vil fokusere på, hvordan smage blev introduceret til Norden fra 1500-tallet og frem, og hvordan det må have været for reformationstidens danskere at smage eksotiske råvarer for første gang.
Smagsprøver med et twistKongens Fadeburs madlaug vil servere smagsprøver, der udfordrer smagsløgene med "benspænd", hvilket giver deltagerne en unik mulighed for at opleve historiske smage på en ny måde.
En del af Reformationsdage 2024Arrangementet er en del af Reformationsdage 2024, som arrangeres af Østfyns Museer i samarbejde med Nyborg Bibliotek og med støtte fra Nyborg Kommunes Erhvervs- og Udviklingsudvalg. Det er en fantastisk mulighed for voksne at dykke ned i historien og smage sig gennem fortiden.
Praktisk information
Dato: Onsdag den 13. november 2024
Tid: Kl. 17:00
Sted: Tinghuset, Stendamsgade 9, 5800 Nyborg
Entré: 50 kr
Målgruppe: Voksne
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her