Nye initiativer gør det lettere for vælgere med særlige behov at deltage i valget

Foto: Nyborg Kommune.
dato

Vælgere med særlige behov får nu mulighed for at brevstemme i eget hjem eller flytte til et andet afstemningssted ved næste valg

Nu bliver det muligt for vælgere med sygdom eller manglende førlighed at afgive deres brevstemme i eget hjem onsdag den 29. maj. For at anmode om denne særlige ordning skal vælgerne udfylde en blanket, som kan fås ved Borgerservice eller på kommunens hjemmeside. Den udfyldte blanket skal indgives mellem den 12. maj og senest den 29. maj kl. 8.

Derudover har vælgere med handicap eller nedsat førlighed mulighed for at blive overført til et andet afstemningssted. For at benytte sig af denne mulighed skal vælgerne også udfylde en anmodningsblanket, som kan fås ved Borgerservice eller på kommunens hjemmeside. Den udfyldte blanket skal indgives mellem den 12. maj og senest den 31. maj kl. 12.

Disse initiativer er til for at sikre, at alle vælgere har mulighed for at deltage i demokratiet, uanset deres helbredsmæssige tilstand eller mobilitetsudfordringer. Nyborg Kommune håber, at disse tiltag vil gøre det lettere for alle borgere at udøve deres stemmeret ved kommende valg.

https://www.nyborg.dk/da/nyheder/brevstemmeafgivning-i-eget-hjem-og-aendring-af-afstemningssted/

Kilde: Nyborg Kommune