Flot bronzemedalje til Aabybrosvømmer (Vest Årgang)

Profilbillede
dato

I weekenden 26.-28. juni stillede Aabybro til start ved Vestdanske Årgangsmesterskaber omhandler alle klubber hjemmehørende i Jylland og Fyn. Mesterskaberne blev afholdt i Nyborg. Årgangsgruppen er drenge født i 2006 og 2007 samt piger født i 2007 og 2008. Stævnet var opdelt i 4 grupper, 2 drenge og 2 piger, da forsamlingsforbuddet forhindrede et samlet stævneafsnit. Det gav også mulighed for god restitution mellem løbene og svømmerne fra Aabybro fik derfor mulighed for ordentlig hvile mellem stævneafsnittene.

Mathias Østergaard Barslev satte de fleste på plads, da han svømmede sig ind i en 3. plads i 100m rygsvømning i en fænomenal tid på 01:03,36. Tiden gav ham en status som nr. 3 på den vestdanske årgangsrangliste og i top-15 på nationalt niveau.

”Mathias sætter tiden i en alder af 15 år og der er nu kun 0,46 sekunder til den gamle klubrekord, der i øjeblikket indehaves af Lasse Højfeldt,” udtaler cheftræner Stefan Stenberg. ”Det kan man kun være absolut tilfreds med. Vi er utrolig stolte over ikke bare Mathias’ flotte tid, men alle svømmernes resultater. Det vi har arbejdet med i foråret, har virkelig vist sig at bære frugt. Fantastisk!”

Svømmerne leverede flotte 88,24 % af deres svømmede løb som personlige rekorder. Det er en ekstrem høj procentdel, taget i betragtning af at træningen reelt set først startede 21. april i år. Flere løb var også nye for svømmerne, hvilket gav masser af god svømning og udviklingspotentiale til den nye sæson. Det skyldes at stævnet indeholdt en medleykombinationskonkurrence, der forudbestemte hvilke løb, der konkurreres i. (normal vis er der frit valg, men her var det bestemt på forhånd).

Til mesterskaber er der en del ventetid når man ikke svømmer, da man skal restituere til sit næste løb – det blev for Aabybrosvømmerne blandt andet udnyttet med en tur i bølgen blå ved Nyborg Strand efter Danmarks sejr i ottendedelsfinalen.

Alle de 6 svømmere har svømmet sig under kravtider, der giver dem adgang til DM Årgang, der afholdes i september måned i Gentofte.

Kilde: Redaktionen