Foredraget vil tage udgangspunkt i Harald Blåtands bekendtgørelse omkring år 965, hvor danerne blev gjort kristne. Denne overgang markerede ikke blot indførelsen af en ny religion, men også begyndelsen på en ny bygningskultur med stærke rødder i det kristne Mellemeuropa.
Fra trækirker til stenkirkerOplægget vil dykke ned i udviklingen fra de første trækirker til de mere bestandige stenkirker, der begyndte at dukke op i danske byer i 1000-tallet. Disse stenkirker blev efterhånden en central del af både byer og landsbyer, og mange af dem er stadig i brug i dag som en del af den danske folkekirke.
En del af dansk kulturarvDe romanske kirkebygninger fra 1100- og 1200-tallet udgør en væsentlig del af Danmarks kulturarv. Thomas Bertelsen, der er ph.d. i middelalder- og renæssancearkæologi, vil dele sin viden og indsigt i disse uvurderlige bygninger og deres betydning gennem historien.
Dette foredrag er en del af rækken "Levende sten. Om kirken", og det er en oplagt mulighed for alle, der ønsker at blive klogere på Danmarks arkitektoniske historie.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 25. februar 2025
Tid: Kl. 19.30
Sted: Nyborg Vor Frue Kirke, Gl. Torv 1, 5800 Nyborg
Entré: Ikke oplyst
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her